Lionel Messi-1

Vem vinner Ballon d’Or? Det här är de tre favoriterna, bookies ”vet” redan vinnaren

2 minutes, 27 seconds Read

Efter att den fantastiska säsongen 2022/2023 i klubbfotbollsvärlden avslutats, valdes favoriterna till att vinna titeln som den bästa Fotbollströja barn i världen och kampen om Guldbollen började.

Denna mest prestigefyllda trofé i fotbollsvärlden delas ut för den gångna säsongen, och inkluderar resultat från sommaren 2022 fram till slutet av säsongen 2023. Detta innebär att cykeln även inkluderar VM som spelas i Qatar under december, och just denna information är viktig för det slutliga framträdandet, ställningen i kampen om Ballon d’Or och kommer sannolikt att segra.

Ballon d’Or för föregående säsong kommer att delas ut i Paris vid en ceremoni som är planerad till den 16 oktober. Vissa saker kan dock antas i förväg.

Den slutliga listan över Ballon d’Or-nominerade kommer att offentliggöras i augusti. Listan kommer att skapas av fotbollsjournalister, Ballon d’Or-ambassadörer och ett team av tidigare journalister.

Det finns tre huvudkandidater att vinna Ballon d’Or, men ett namn sticker ut. Om man ska tro vad bookmakers är kommer Lionel Messi att lyfta sin åttonde Ballon d’Or-trofé i oktober.

Många kommer inte att hålla med om detta val och det kommer återigen kommentarer som tidigare år, men Messi är exklusiv favorit på grund av VM i Qatar. Bookmakers ger honom så mycket som 66,67 procent chanser att vinna den mest prestigefyllda individuella trofén.

Förra året var Lionel Messi inte i strid om Ballon d’Or för första gången på 16 år. Nu är han dock tillbaka och kommer med största sannolikhet att lyfta den prestigefyllda pokalen för åttonde gången i karriären.

Hans första konkurrent är Erling Haaland. Det är svårt att säga vad den store norrmannen kan åstadkomma utan att göra det i år. Han vann trippelkronan med Manchester City och blev skyttekung i Premier League och Champions League. Han kan knappast göra mer i framtiden, även om vi tittar på en säsong.

Haaland, enligt bookmakers, har lite mindre än 30 procents chans att vinna pokalen för den bästa spelaren i världen.

Det tredje namnet som kommer in på kortlistan är Citys mästare Kevin de Bruyne. Ofta orättvist försummat är motorn, huvudet och svansen i Manchester Citys spel lika viktigt för Fotbollströjor med eget tryck att vinna diskanten som Kevin de Bruyne.

Han ledde sin klubb i alla tre vunna tävlingarna, och i Premier League hade han flest assist. Trots att han placerats på mittfältet har De Bruyne gjort 10 mål och lagt till 24 assist den här säsongen. Men han startade varje attack av sin klubb och kommer att vara med i tävlingen bland de tre bästa i världen.

Förra säsongens vinnare Karim Benzema, Kylian Mbappe, Vinicius Junior, Harry Kane, Phil Foden, Mohamed Salah och Bruno Fernandes rundar ut topp 10 enligt bookmakers uppskattningar.

Similar Posts

Lämna ett svar